Fabryka Cukierków Pszczółka Sp. z o.o. otrzymała certyfikaty RSPO i RA potwierdzające spełnienie wymagań standardów dotyczących zarządzania systemem zrównoważonego rozwoju w obszarze oleju / tłuszczu palmowego oraz kakao i czekolady.
Certyfikat RSPO daje gwarancję tego, że wykorzystany do produkcji olej palmowy – pochodzi z upraw nieprzyczyniających się do zubożenia wartości przyrodniczych. Jednocześnie zapewnia poszanowanie praw ludzi zamieszkujących tereny upraw palm olejowych. Certyfikacji podlegają plantacje, jak również przedsiębiorstwa, które korzystają z oleju palmowego. Łańcuch dostaw RSPO SCCS gwarantuje, że w produktach wykorzystano olej palmowy pochodzący z certyfikowanych plantacji. Certyfikacja oleju palmowego ma na celu poprawę warunków jego wytwarzania i minimalizację skutków zmian środowiskowych.
Rainforest Alliance (RA CoC) – System Certyfikacji Łańcucha Dostaw który promuje żywność uprawianą w sposób przyjazny dla środowiska i ludzi. Znak Rainforest Alliance Certified mogą otrzymać wyłącznie naturalne produkty, których proces powstawania nie wpływa negatywnie na miejscowe lasy, gleby, rzeki czy zwierzęta. Symbol ten gwarantuje też, że osoby zatrudnione przy produkcji są dobrze traktowane, a ich rodziny mają dostęp do edukacji i opieki zdrowotnej.