Jogusie – nadziewane karmelki o czterech smakach, produkowane przez Fabrykę Cukierków Pszczółka sp. z o.o. – zostały wyróżnione prestiżowym znakiem jakości „Poznaj Dobrą Żywność”. Oznaczenie przyznawane jest przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi produktom, które odznaczają się wysokimi walorami smakowymi, a podczas ich produkcji zostały zachowane m.in. wysokie normy bezpieczeństwa żywności.
Produkty ubiegające się o znak jakości „Poznaj Dobrą Żywność” powinny spełniać kryteria, opracowane przez Kolegium Naukowe ds. jakości produktów żywnościowych. Dlatego są to wyłącznie wyroby na najwyższym poziomie. Oznaczenie jest również sygnałem dla klientów, że sięgając po dany produkt ze znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”, wybierają ten o sprawdzonej jakości.
– To bardzo duże wyróżnienie, które przyjąłem z ogromną satysfakcją i zadowoleniem. Znak „Poznaj Dobrą Żywność” potwierdza wysoką jakości naszych produktów oraz dbałości o proces produkcji. Cieszę się, że Jogusie, które od lat cieszą się uznaniem klientów, zostały także docenione przez specjalistów z branży – powiedział Aleksander Batorski, Prezes Zarządu Fabryki Cukierków „Pszczółka” sp. z o.o.
Jogusie, które zostały włączone do grona tych elitarnych produktów, to karmelki, które łączą intensywny aromat świeżych owoców z delikatnym, jogurtowym kremem. Cukierki dostępne są w czterech kuszących smakach: pachnącej poziomki, słodkiej maliny, kwaśnej cytryny i soczystej brzoskwini. To idealne połączenie lekkiego nadzienia i wyrazistego smaku owoców, które przywołuje wspomnienie lata. Karmelki cieszą się popularnością zarówno wśród dorosłych, jak i dzieci.