Fabryka Cukierków „Pszczółka” otrzymała w ciągu trzech dni trzy znaczące nagrody i wyróżnienia. Na poznańskich targach POLAGRA-FOOD firma odebrała prestiżowy znak jakości: Poznaj Dobrą Żywność za karmelki Jogusie. Z kolei cukierki Pychałki dostały nagrodę Wojewódzkiego Lidera Smaku. Fabryka została także laureatem Diamentów Forbesa, przyznawanych przez ceniony biznesowy miesięcznik.
– Przyznane wyróżnienia i nagrody, z których bardzo się cieszę, są dowodem na to, że zarówno klienci jak i eksperci z branży spożywczej zauważają i doceniają zmiany, jakie zaszły w ostatnim czasie w naszej firmie. Nowa fabryka, znaczące rozszerzenie profilu produkcji, zdecydowane postawienie na jakość i promocję przynoszą efekty. Konsekwentnie chcemy budować „Pszczółkę” jako ogólnopolską markę, która chce osiągnąć sukces na bardzo konkurencyjnym rynku – mówi Aleksander Batorski, Prezes Zarządu Fabryki Cukierków „Pszczółka” Sp. z o.o. w Lublinie.
Przyznany przez Ministerstwo Rolnictwo znak: Poznaj Dobrą Żywność otrzymały karmelki Jogusie – owocowe karmelki z mlecznym nadzieniem, dostępne w czterech kuszących smakach: pachnącej poziomki, słodkiej maliny, kwaśnej cytryny i soczystej brzoskwini. Oznaczenie przyznawane jest produktom, które odznaczają się wysokimi walorami smakowymi, a podczas ich produkcji zostały zachowane m.in. wysokie normy bezpieczeństwa, a przede wszystkim jakość.
Inny produkt „Pszczółki”, Pychałki, zdobył pierwsze miejsce w konkursie Regionalnej Izby Gospodarczej i otrzymał tytuł Wojewódzkiego Lidera Smaku. Pychałki to cukierki czekoladowe o smaku truskawkowym, których nadzienie z chrupkami zostało wzbogacone dodatkowo o wapń i magnez.