Karmelki Musss PLUS, z dodatkiem witaminy C oraz magnezu, produkowane przez Fabrykę Cukierków „Pszczółka” zostały docenione przez konsumentów i zdobyły brązowy medal „Najlepszy Produkt 2018 – Wybór Konsumentów” w kategorii: wyroby cukiernicze (karmelki, gumy do żucia). Ogólnopolskie badanie, realizowane przez instytut GfK Polonia, już od sześciu lat wyróżnia nowe produkty, które z sukcesem weszły na rynek i zdobyły uznanie klientów.
– Medal jest dla nas ogromnym wyróżnieniem, ponieważ został przyznany przez konsumentów, którzy docenili smak naszej nowości, jaką jest Musss PLUS. Ta nagroda pokazuje, że nasze cukierki cieszą się uznaniem klientów, co daje powody do satysfakcji – powiedział Aleksander Batorski, Prezes Zarządu Fabryki Cukierków „Pszczółka” sp. z o.o.
Musss PLUS to musujące słodko-kwaśne karmelki w dwóch smakach – soczystej cytryny oraz orzeźwiającej coli. Cukierki wzbogacone zostały o witaminę C oraz magnez, dlatego oprócz wyjątkowych walorów smakowych, dostarczają także cennych dla zdrowia składników. Musss Plus to jeden z produktów funkcjonalnych, które Pszczółka wprowadziła do swojej oferty.
W tegorocznej edycji badania aż 74% konsumentów (wynik rekordowy!) zadeklarowało zakup produktów oznaczonych logotypem „Najlepszy Produkt 2018 – Wybór Konsumentów”. Świadczy to o zaufaniu, jakim konsumenci darzą znak, który od lat wskazuje najbardziej udane premiery rynkowe.